Visor för Dig!
Hem Om oss Lyssna Bokningar Bilder Länkar Kontakt PR

 

gletta

Om oss

 

Vi heter Gerd Tidblom och Lennart Williamsson och kommer från Kållandsbygden utanför Lidköping. Efter en tid som körsångare i Otterstads kyrkokör började vi sjunga duett tillsammans.

Vi upptäckte att våra röster passade bra ihop, samtidigt som vi trivdes bra med varandra och hade ungefär samma sångsmak.

Vi sjunger för vår egen glädje samtidigt som vi vill glädja andra.


Av en tillfällighet fick vi möjlighet att spela in en cd-skiva Number One-Visor för dig som gjorde att vår duettsång tog fart. Vi fick medverka med den cd-skivan i Lidköpings Närradio och i Radio Skaraborg.

Under 2004 spelade vi in en cd-skiva som heter Visor för Dig med Gerd & Lennart. Den innehåller tjugo omtyckta visor som passar för alla sång- och musiksmaker. En av låtarna, Ljus och värme har varit med på Skaraborgstoppen 2005

Under 2006 har ytterligare ett radioprogram gjorts för Lidköpings Närradio och ett program för Radio Vara. Lennart har dessutom varit Sommarvärd i Radio Skaraborg med sång och musik som huvudtema.

Under 2007 har radioprogram gjorts med Radio Kinnekulle och dessutom har vi varit med i en timmas direktsänt program med Radio Vara, intervjuade om vår sångkarriär blandat med låtar från egna cd-skivor.

 

Under 2008 gjorde vi hela 27 st framträdanden och jubilerade även med vårt 100:e framträdande.

 

Våren 2008 gjordes ett nytt radioprogram med Radio Kinnekulle, intervjuade om vår sångkarriär, där sångerna till programmet spelades in live i studion i Götene.

 

2008.07.10 sände Radio Vara hela vårt program med inledande intervjuer från Badhusparken i Vara direkt ut i etern. Veckan innan medverkade Lennart även i Radio Varas direktsända 10-årsjubileumsprogram också från Badhusparken, med intervju av Anita Johansson inför vårt program veckan efter.

 

En demo med julsånger spelades även in i Otterstads kyrka, speciellt för Närradiostationerna i Vara, Götene (Kinnekulle) och Lidköping.

 

I slutet av 2008 och början av 2009 gjordes även en turné på Lidköpings Kommuns samtliga äldreboende i samarbete med Kommunens Aktivitetsteam och Sparbanksstiftelsen i Lidköping.

 

Sommaren 2009 gjorde vi vårt 121:a framträdande tillsammans, innan Gerd började kombinera studier med arbete. Ytterligare information om detta finns på startsidan, fliken Hem.

 

Sedan vi började sjunga ihop har vi framträtt runt om på olika platser i Skaraborg b l a i Vara konserthus.
Vi har vid några tillfällen även gjort framträdanden utanför Skaraborg.
Den publik vi vänder oss till är från 30 år och uppåt och vi möter
den bl a på föreningsträffar av olika slag, varierande sommar-arrangemang, i kyrkor och församlingshem och på äldreboenden.
Vi sjunger även gärna på t ex uppvaktningar, bröllop och begravningar, tillsammans eller var för sig.


Vi har specialiserat oss på visor och sånger från 50-tal till nutid, gärna med berättande text med djup och innehåll.

Även sånger med humoristiska inslag förekommer liksom en del egna texter. Vi har också en bred repertoar med andliga sånger, och gör dessutom mycket trevliga julprogram.

Vi tillgodoser om den som engagerar oss har några speciella önskemål både vad det gäller innehåll och tidsramar. Mestadels är våra program ca en timma.

Vi presenterar vår sång och musik och blandar den gärna med diktläsning. Med glädje och humor skapar vi på detta sätt kontakt med vår publik. I kyrkorna presenteras den på ett lättsamt men värdigt sätt. De flesta sångerna sjungs unisont men vi blandar det med solo- och stämsång. Vi har utvecklat vår egen sångstil och har som målsättning att hela tiden förbättra och utveckla oss på alla sätt. För det mesta ackompanjeras vi av Carl-Magnus Malmesved på piano eller keyboard.

Våra framträdanden har varit väl mottagna och vi har fått mycket god kritik för våra genomarbetade och trevliga program. Den som engagerar oss garanterar vi får ett mycket bra program och framförande.